Ліжка, що мають підйомний механізм: особливості конструкції та вибору

Відмінним рішенням економічного використання простору малогабаритних квартир є придбання ліжок, що містять підйомний механізм. У їхніх нішах, розташованих під ортопедичною основою, можна зберігати постільну білизну, одяг або інші речі, тим самим заощаджуючи площу житлового простору в кімнаті. Такий стильний предмет інтер'єру зробить ваш будинок затишним та комфортним, створюючи неповторну атмосферу в спальні. Задля тривалого використання підйомного ліжка варто купувати меблі максимально зручні та високої якості. Воно має бути практичним, ергономічним і відмінно поєднуватись із дизайном.


ліжка з підйомним механізмом

Конструкційні особливості ліжка, забезпеченого підйомним механізмом

Такий предмет інтер'єру містить три головні елементи високої якості: підйомний механізм, ящик для речей і білизни, матрац зі спальним місцем. Вони мають бути надійними та міцними. Основу ліжка займає місткий ящик, однаковий за розміром із матрацом, у котрий поміщаються постільна білизна та інші речі. Використання підйомного механізму дозволяє підняти матрац і відкрити короб, потягнувши за спеціальний ремінець. Ним оснащені одно- та двоспальні моделі, а також дитячі ліжка.

В асортименті меблевих магазинів наявні ліжка з підйомним механізмом різних видів: ручні петлі, пружинний пристрій, газові амортизатори. Якщо під час застосування ручних петель, прикріплених до рами, потрібно докладати силу, то надійна система газових амортизаторів забезпечує плавний і контрольований процес підняття основи матраца без особливих зусиль.

Як правильно вибрати ліжко

Функціональність і довговічність користування таким ліжком залежить від наступних критеріїв вибору:

  • тип підйомного механізму (найзручнішими, надійнішими й довговічнішими вважаються газові амортизатори, за допомогою яких можна легко підняти навіть масивні ортопедичні матраци);
  • матеріал каркаса (якісні конструкції зазвичай забезпечені дерев'яним каркасом, водостійким типом фанери, міцними болтовими з'єднаннями);
  • днище короба для білизни (краще, якщо воно виготовлене з міцної фанери).

Посилена конструкція забезпечує стійкість короба для речей до підвищених навантажень і захищає їх від пилу.


ліжка з підйомним механізмом

Різноманітність моделей ліжок із підйомним механізмом

Асортимент інтернет-магазину aMеbli представлений моделями ліжок-подіумів та двоспальних меблевих конструкцій від відомих виробників меблів MiroMark, Amely, Sofyno з горизонтальним (збоку) та вертикальним (з торця) підйомом, призначених для спальної кімнати будь-якого інтер'єру. Наявні в каталозі моделі виконані в різних колірних гамах, містять якісний підйомний механізм і місткий ящик для речей і білизни. Буковий брус і водостійка фанера, міцні болти та якісно оброблені пружини задля запобігання появі іржі на металі, стильний дизайн – всі ці особливості забезпечують довговічність продукції.

Вы здесь: Главная Ліжка, що мають підйомний механізм: особливості конструкції та вибору